Українські військові контролюють 60% Вовчанська: лінія фронту проходить по річці

21 Травня 2024

Близько 60% міста Вовчанськ на Харківщині, де російські війська зосередили один із напрямків свого наступу, контролюють українські підрозділи.

Про це повідомив заступник керівника обласної військової адміністрації Роман Семенуха в етері телемаратону.

За його словами, росіяни продовжують штурми міста на його лівому та правому флангах, а також намагаються наступати біля Липців.

Тим часом голова ОВА Олег Синєгубов заявив, що ситуацію на Вовчанському напрямку стабілізували. У самому місті тривають бої, а лінія фронту проходить фактично по річці Вовча.

«Можна зробити висновок, що план щодо швидкого захоплення території півночі нашої області у ворога не вдався завдяки ефективним діям наших військових», — зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, з початку наступальних дій ворога 10 травня Сили оборони примусили російських окупантів значно знизити активність на Харківському напрямку. А плани максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися — зірвали, переконував Генштаб.

Тим часом на півночі Вовчанська окупанти вже беруть цивільних у полон. Людей почали викрадати й зганяти до підвалів. У МВС мають інформацію про перші розстріли.

Президент Володимир Зеленський заявив, що травневий наступ росіян у Харківській області може бути лише першою хвилею ширших атак.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією