Хотів на фронт, а не в ТЦК: судили працівника військкомату

20 Травня 2024

На Буковині до 3 років в’язниці засудили військового територіального центру комплектування за те, що два тижні не приходив на службу.

За його словами, він не хотів служити в ТЦК, а прагнув піти на фронт. Про це йдеться у вироку Сторожинецького районного суду Чернівецької області, - пише hromadske.

Чоловік, якого визнали обмежено придатним, служив в одному з військкоматів, однак 15 травня 2023 року на службу не з’явився. У матеріалах справи йдеться, що він залишався вдома до 7 червня того ж року, проводячи час на власний розсуд, не пов’язаний зі службою.

А втім, 21 березня 2024 року його затримали та взяли під варту. Військового звинуватили в самовільному залишенні військової частини або місця служби, вчиненому в умовах воєнного стану, тривалістю понад три доби (ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу України). Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

На суді чоловік повністю визнав свою провину та розкаявся. Він також пообіцяв ніколи не скоювати злочини, а свої дії назвав помилкою. За його словами, він бажав служити на передовій, а не в ТЦК, а тому попросив його суворо не карати і дати можливість воювати на фронті.

Суддя зважив на пом’якшувальні обставини, зокрема на участь у захисті України та прагнення вирушити на фронт. А втім, на його думку, «виправлення обвинуваченого неможливе без ізоляції від суспільства», тож йому призначили покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Проте вирок суду ще можна оскаржити.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, суд, військкомат, чернівці