Як у Волинському ТЦК відреагували на затримання посадовців через хабар

17 Травня 2024

Правоохоронці повідомили декільком військовослужбовцям Волинського ОТЦК та СП та Луцького об’єднаного міського ТЦК та СП про підозру одержання неправомірної вигоди - 3000 доларів за непритягнення ухилянтів до відповідальності та зняття їх з розшуку.

Про це інформують на сторінці обласного ТЦК та СП.

Зазначають, що слідство встановить причетність військовослужбовців та факт причетності третіх цивільних осіб, які фігурують посередниками. Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Начальник Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки засуджує ганебний вчинок військовослужбовців, і всебічно сприяє проведенню слідчо-оперативних дій та з'ясуванню всіх обставин інциденту.

"Ми розраховуємо на належну правову оцінку скоєного та невідворотність покарання винних. З метою запобігання виникнення таких ситуацій, просимо громадян повідомляти про подібні факти та негайно звертатися до правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що фігуранти, користуючись службовим становищем, обіцяли допомогти зняти з розшуку військовозобов?язаних, які після отримання повісток не з?явилися до ТЦК та СП — це давало змогу останнім ухилитися від призову на військову службу до ЗСУ та уникнути відповідальності.

Поліцейські у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали організатора схеми та двох його спільників під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів. Загалом правоохоронці задокументовали отримання учасниками групи 6000 доларів хабаря.

Працівнику воєнної частини та двом співробітникам територіальних центрів комплектування, залежно від їхньої рольової участі у злочинній діяльності, повідомлено про підозри за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, військкомат, хабар, Корупція