Харківщину обстріляли касетними боєприпасами

16 Травня 2024

По селу Вовчанської громади на Харківщині війська росії завдали ударів касетними боєприпасами.

Відомо про 5 поранених. Про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Серед постраждалих — двоє медиків, двоє водіїв, також зазнав поранень начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

росіяни відкрили вогонь «посеред білого дня, коли від обстрілів рятуються десятки людей, працюють волонтери та цивільні екстрені служби», зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, українські захисники з початку доби, 16 травня, продовжують виконання бойових завдань у межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають окупантів під вогневим контролем.

З початку наступальних дій ворога 10 травня Сили оборони примусили російських окупантів значно знизити активність. А плани максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися зірвано, стверджує Генштаб.

Новий наступ на північному сході росіяни розпочали 10 травня. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко розповів, що на півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угруповання росіян. Загалом на кордоні з українським регіоном зосереджено 50 тисяч окупантів.

Паралельно з наступом росіяни посилили обстріли прикордонних громад Харківської області, а також — Сумщини. На тлі цього в Сумській області почали евакуацію цивільних із міст Білопілля та Ворожба. У 5-кілометровій прикордонній зоні триває евакуація, яка розпочалася ще в липні 2023 року.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує, що окупанти наступатимуть у напрямку Сум. Він повідомив, що росіяни тримають невелике угруповування Сил на прикордонному напрямку: місто Суджа в рф — Сумський напрямок з боку України, але поки що не можуть там наступати.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією