На півночі Вовчанська росіяни беруть людей у полон

16 Травня 2024

На Харківщині у північній частині Вовчанська, де йдуть активні бойові дії, окупанти беруть цивільних мешканців у полон.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів.

Клименко каже, що відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди росіян — його вбили.

Евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську попри інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей, відзначив міністр.

Нагадаємо, українські захисники з початку доби, 16 травня, продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають окупантів під вогневим контролем.

З початку наступальних дій ворога 10 травня Сили оборони примусили значно знизити активність російських окупантів. А плани максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися зірвано, стверджує Генштаб.

Президент Володимир Зеленський 16 травня провів Ставку верховного головнокомандувача в Харкові: підрозділи, які діють в області, вирішили посилити.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією, полон