З Вовчанська частково витіснили окупантів

15 Травня 2024

У районі Вовчанська Сили оборони відбили наступальні дії російських військ та частково витіснили окупантів з міста. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Нині тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях Вовчанська. Дані щодо втрат противника уточнюються.

На Харківському напрямку зафіксовано 3 бойових зіткнення. Армія рф намагається атакувати в напрямку Липців. Ворожа авіація завдала двох ударів по районах населених пунктів Липці та Мала Данилівка. 

Загалом від початку доби росіяни зосереджують найбільші зусилля на Куп’янському та Покровському напрямках. Українські війська тримають оборону та подекуди проводять контрнаступальні дії.

Нагадаємо, на Харківському напрямку від початку доби 15 травня російська армія не проводила активних наступальних дій. Натомість окупанти намагалися закріпитися на захоплених територіях та перегрупуватися.

Нагадаємо, ввечері 14 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на окремих ділянках Харківського напрямку, у районах Лук’янців та Вовчанська, українські підрозділи «здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції».

Це зробили для збереження життів українських військовослужбовців та уникнення втрат. Водночас українські війська подекуди відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих напрямках.

Новий наступ на північному сході росіяни розпочали 10 травня. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко розповів, що на півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угруповання росіян. Загалом на кордоні з українським регіоном зосереджено 50 тисяч окупантів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією