На вулицях Вовчанська окупанти займають позиції

15 Травня 2024

На вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області війська росії займають позиції.

Місцевих жителів закликають евакуюватися. Про це сказав Олексій Харківський, головний патрульний Вовчанського відділу поліції.

Він повідомив, що станом на 15 травня українські правоохоронці перебувають у Вовчанську та допомагають місцевому населенню з евакуацією.

«Тривають активні бої. Ми евакуюємо людей, всім допомагаємо. Ситуація у Вовчанську — вкрай складна. Ворог займає позиції на вулицях міста. Тому, люди, будь ласка, евакуюйтеся. Ми всім допомагаємо», — сказав поліціянт.

В етері телемаратону «Єдині новини» Олексій Харківський уточнив, що росіяни займають позиції на крайніх вулицях північної околиці Вовчанська. Місто зруйноване КАБами та артилерією.

«Будинки, навіть якщо й залишилися цілими, то там відсутні вікна, дах. Розбито майже 80-85% міста», — сказав він.

Владислав Кульов — співкоординатор «Харківського медіахабу» — повідомив, що станом на ранок 15 травня на Харківщині евакуювали понад 7 тисяч людей — з Вовчанська та інших населених пунктів, які перебувають на лінії зіткнення. Зокрема, волонтери вивезли понад 2 тисячі людей.

Нагадаємо, ввечері 14 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на окремих ділянках Харківського напрямку, в районах Лук’янців та Вовчанська, українські підрозділи «здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції».

Це зробили для збереження життів українських військовослужбовців та уникнення втрат. Водночас українські війська подекуди відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих напрямках, додали в Генштабі.

Новий наступ на північному сході росіяни розпочали 10 травня. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко розповів, що на півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угруповання росіян. Загалом на кордоні з українським регіоном зосереджено 50 тисяч окупантів.

Паралельно з наступом росіяни посилили обстріли прикордонних громад Харківської області, а також — Сумщини. На тлі цього в Сумській області почали евакуацію цивільних із міст Білопілля та Ворожба. У 5-кілометровій прикордонній зоні триває евакуація, яка розпочалася ще в липні 2023 року.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує, що окупанти наступатимуть у напрямку Сум. Він повідомив, що росіяни тримають невелике угруповування Сил на прикордонному напрямку: місто Суджа в рф — Сумський напрямок з боку України, але поки не можуть там наступати.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, обстріли, Відео T1.ua