Розповідали про нібито незаконність мобілізації: у Запоріжжі викрили групу людей

15 Травня 2024

Учасникам незареєстрованої громадської організації Запоріжжя, члени якої розповідали неправдиву інформацію щодо мобілізації, повідомили про підозру.

Під час обшуків у них знайшли радянську та російську символіку. Про це повідомили в поліції Запорізької області.

П’ять мешканців Запоріжжя називали себе «живими людьми» та були членами незареєстрованої громадської організації «Багнет Нації». За даними поліції, вони поширювали в мережі неправдиву інформацію про незаконність дій військовослужбовців, які проводили мобілізацію в регіоні.

Правоохоронці кажуть, що підозрювані прагнули дискредитувати поліціянтів і працівників військкоматів, а їхній контент міг допомагати російським пропагандистам у підготовці фейкових сюжетів про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

У фігурантів провели обшуки, під час яких вилучили російську та радянську символіку, а також засоби зв’язку та техніку, які дослідять як докази їхньої протиправної діяльності. Усім п’ятьом громадянам повідомили про підозру в перешкоджанні діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України).

Їм може загрожувати до восьми років ув’язнення. Зараз розв’язують питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією