Від чого залежатиме рішення про мобілізацію засуджених

13 Травня 2024

Не лише від його особистого бажання та складу злочину залежатиме рішення щодо мобілізації до лав Збройних сил України конкретного засудженого.

Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Так, у відомстві зауважили, що на мобілізацію засуджених впливатиме висновок військово-лікарської комісії, рішення суду про умовно-дострокове звільнення та готовність командира прийняти людину на службу у свій підрозділ.

Лазуткін зауважив, що нині президент ще не підписав відповідний законопроєкт.

Нагадаємо, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія припустив, що достроково звільнитися від відбування покарання, щоб піти на військову службу, захочуть кілька тисяч засуджених.

До слова, Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт, який дає дозвіл деяким категоріям ув?язнених мобілізуватися до лав Збройних сил України.

Зазначається, що не будуть мобілізовані засуджені за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство та злочини проти основ національної безпеки. Також корупціонерам не дозволять замінити покарання на можливість воювати.

На думку авторів законопроєкту, це дозволить створити додаткові можливості для комплектування Збройних сил України та дасть додаткову мотивацію

ув’язненим «до виправлення та виконання обов’язку з відсічі збройної агресії».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, міністерство оборони