У Міноборони рф прокоментували обвал будинку в Бєлгороді

12 Травня 2024

Обвал під’їзду в багатоповерховому будинку в Бєлгороді, як стверджує міністерство оборони росії, стався внаслідок роботи їхньої протиповітряної оборони.

Нібито в будинок влучив фрагмент однієї з українських ракет «Точка-У», яку вони перед цим збили. Про це йдеться в повідомленні російського відомства.

Як розповіли в Міноборони рф, близько 11:40 Україна нібито застосувала тактичний ракетний комплекс «Точка-У», реактивні системи залпового вогню «Вільха» та RM-70 «Вампір».

Стверджується, що російська ППО знищила шість ракет «Точка-У», чотири снаряди «Вампір» та ще дві ракети «Вільха». Водночас, як повідомляють росіяни, фрагменти однієї зі збитих ракет «Точка-У» влучили в будинок.

Нагадаємо, вранці 12 травня в російському місті Бєлгород у багатоповерхівці обвалився один із під’їздів. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков звинуватив Сили оборони України в обстрілі. Влучання начебто припало на рівень другого поверху, після чого весь під’їзд почав руйнуватися.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України, лейтенант Андрій Коваленко припустив, що обвал під’їзду міг статися через навмисний підрив або побутовий вибух. За його словами, на поширених у мережі відео моменту вибуху не видно об’єктів, що падають.

Руйнування будинку в Бєлгороді сталося в той час, коли російські окупаційні війська намагаються прорвати українську оборону на Харківщині та посилено обстрілюють українські населені пункти.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією