Заволодіння землями на Сумщині: Сольського звільнили з посади міністра агрополітики

9 Травня 2024

З посади міністра аграрної політики та продовольства України Рада звільнила Миколу Сольського.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За звільнення Сольського проголосували 273 депутати Верховної Ради.

Нагадаємо, 23 квітня НАБУ повідомило, що Сольського викрито на заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень. Про підозру повідомили організаторові схеми, чинному міністрові, двом кураторам органів Держгеокадастру та людині, яка сприяла вчиненню злочину.

Сам Сольський заявив, що справа стосується періоду 2017–2018 років, коли він був адвокатом, а не міністром чи головою Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики. І запевнив, що буде максимально відкритим для встановлення істини за цією справою. Міністр вважає, що слідство висунуло неправильну підозру.

Зранку 26 квітня Вищий антикорупційний суд України оголосив запобіжний захід Сольському — йому призначили тримання під вартою на 60 днів із можливістю вийти під заставу в понад 75 млн гривень.

Вже близько обіду стало відомо, що за Сольського внесли заставу. Сам міністр перед цим подав заяву до Верховної Ради про звільнення з посади. Оскільки народні депутати до цього не проголосували за його відставку, Сольський залишався на посаді.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суми, кабінет міністрів, звільнення, робота