Очільника Мінінфраструктури Кубракова звільнили

9 Травня 2024

З посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Рада звільнила міністра Олександра Кубракова.

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Ірина Геращенко.

За звільнення Кубракова проголосували 272 депутати. Під час голосування самого міністра в залі не було, а напередодні він відмовився прийти для звіту в профільний комітет.

Утім, Кубраков раніше писав, що його не запрошували на засідання фракції «Слуга Народу» та профільного комітету, де обговорювалося питання про його звільнення. За його словами, це питання також із ним не обговорював прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, зранку 9 травня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Раніше стало відомо, що на засіданні фракції «Слуги Народу» 8 травня було вирішено розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на два окремі відомства — Міністерство розвитку громад, територій та Міністерство інфраструктури.

«Українська правда», покликаючись на власні джерела у фракції, пише, що таку пропозицію висловили члени Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з тієї причини, що відомство «провалило регіональну політику».

Цю ідею, зокрема, підтримав і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який також брав участь у засіданні фракції «Слуга Народу». Народний депутат Олександр Качура заявив, що Шмигаль виступає за об?єднання ще декількох міністерств у зв?язку з необхідністю оптимізації витрат.

Очікується, що після розділення міністерства нове Мінінфраструктури, імовірно, очолить Кубраков. Кандидатура очільника Мінрегіону ще не визначена.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, звільнення