Очільника Мінінфраструктури Кубракова збираються звільнити

9 Травня 2024

Проєкт постанови про звільнення з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова зареєстрували у Верховній Раді.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Депутат Ярослав Железняк зазначив, що ініціатива про звільнення Кубракова надійшла у вигляді постанови за авторства 39 депутатів: «Типу не в Офісі президента так вирішили, а депутати».

Він додав, що зазвичай міністри самі пишуть заяву про власну відставку.

«А тут збирають підписи від депутатів на відповідну постанову. Тобто це буде як ініціатива депутатів понизити у статусі міністра», — пише Железняк.

Раніше стало відомо, що на засіданні фракції «Слуги Народу» 8 травня вирішили розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на два окремі відомства — Міністерство розвитку громад, територій та Міністерство інфраструктури.

«Українська правда», покликаючись на власні джерела у фракції, пише, що таку пропозицію висловили члени Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з тієї причини, що відомство «провалило регіональну політику».

Цю ідею, зокрема, підтримав і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який також брав участь у засіданні фракції «Слуга Народу». Народний депутат Олександр Качура заявив, що Шмигаль виступає за об'єднання ще декількох міністерств у зв'язку з необхідністю оптимізації витрат.

Очікується, що після розділення міністерства нове Мінінфраструктури, імовірно, очолить Кубраков. Кандидатура очільника Мінрегіону ще не визначена.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, депутати, звільнення