На Закарпатті працівників ТЦК звинуватили в утриманні футболіста

8 Травня 2024

На Закарпатті, як стверджують у футбольній команді «Хуст, працівники Хустського ТЦК прямо з вокзалу до військкомату забрали футболіста Миколу Сираша.

Його утримання вважають незаконним. Про це йдеться в дописі футбольної команди.

Там звинуватили працівників військкомату в незаконному утриманні людей, посилаючись на те, що їхньому гравцю виповнилося 25 років, однак закон про зниження призовного віку до 25 років, ще не став чинним.

Крім того, там стверджують, що зараз не мають зв'язку зі своїм футболістом, а його подальша доля після затримання їм невідома.

Команда заявила, що сьогодні їй доводиться «боротися не лише на полі з суперниками, а й з місцевим ТЦК», адже через працівників військкомату команди, мовляв, відмовляються їхати в Хуст, хоч деякі з них визнали критично важливими, а їхніх гравців забронювали. «Хуст» попросив підтримки в розв’язанні ситуації в голови Української асоціації футболу Андрія Шевченка, а також місцевих посадовців.

Тим часом в оперативному командуванні «Захід» відреагували на заяву футбольної команди, нагадавши, що якщо у спортсмена немає законних підстав на бронювання, яке належним чином оформлене, то його можуть мобілізувати.

«В той час, коли сотні видатних спортсменів в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України та ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни», — йдеться в заяві ОК «Захід».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: закарпаття, футбол, військкомат, війна з Росією