Кількох депутатів Київської міськради судитимуть за ухилення від військової служби

3 Травня 2024

Щодо трьох депутатів Київської міськради до суду передали обвинувальний акт через ухилення від військової служби.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Слідчі встановили, що солдати однієї з військових частин впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення. Троє з них мають статус столичних депутатів, а ще один — помічник депутата Київради.

Окрім того, в ДБР зазначають, що керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового «відрядження» фігурантам. До оборудки був залучений і командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією, зазначають в ДБР.

Трьох депутатів Київської міськради та помічника депутата обвинувачують в ухиленні від несення обов’язків військової служби, вчиненому групою людей за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). За цими статтями загрожує до 10 років за ґратами.

Керівника апарату Київської міської військової адміністрації обвинувачують у сприянні в ухиленні від військової служби. А командира військової частини обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ст. 426-1 КК України).

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: депутати, київ, війна з Росією