У Рівному озброєний чоловік погрожував священнику в соборі ПЦУ

3 Травня 2024

У Рівному до собору Православної церкви України увійшов чоловік, попередньо, з травматичним револьвером, погрожував священнику й чіплявся до парафіян.

Про це розповіли в поліції Рівненської області.

Подія сталася у Свято-Воскресенському кафедральному соборі в центрі міста близько 17 години 1 травня. Цей собор ділять між собою Православна церква України та Українська православна церква московського патріархату: перша звершує богослужіння у верхньому храмі, а друга — в нижньому.

У коментарі «Суспільному» зазначається, що інцидент трапився під час вечірнього богослужіння ПЦУ. До храму зайшов чоловік, який поводив себе агресивно та чіплявся до парафіян.

Отець Богдан, який правив службу, розповів, що почув «крик, мати й погрози», які чоловік адресував диякону Петру. Священник вирішив заспокоїти чоловіка й покропив його освяченою водою, але після цього той дістав зброю.

«Він витягнув пістолет і спрямував на голову спочатку отцю Петру, а потім мені, і каже: “Отут ти й здохнеш”… Він кричав: “Я вас тут усіх повбиваю”. Люди почали ховатися за колони. Мене сильно злякало те, що він почне стріляти по людях», — каже священник.

Поки диякон Петро відволікав чоловіка, отець Богдан викликав поліцію. Порушника затримали патрульні.

Поліціянти з’ясували, що затриманий — 40-річний житель села Руда-Красна Рівненського району. Також вони вилучили револьвер і дев’ять набоїв, які скерували на експертизу. Попередньо, ця зброя — травматичної дії, тобто не потребує дозвільних документів.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за хуліганство — це частина 1 статті 296 Кримінального кодексу України. За це загрожує штраф від 17 000 до 34 000 гривень, або пробаційний нагляд на строк до п’яти років, або ж обмеженням волі на той самий строк.

У поліції додали, що за зовнішніми ознаками порушник був у стані сп’яніння, а втім, від проходження огляду на місці та в медзакладі відмовився.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, релігія, православна церква україни, напад