Бойові дії тривають уже «на кордоні» Часового Яру, - Чаус

2 Травня 2024

Біля міської смуги Часового Яру, що на Донеччині, російські війська вже ведуть бойові дії.

У місті досі залишаються кілька сотень людей, які не хочуть евакуюватися. Про це керівник міської військової адміністрації Сергій Чаус розповів в етері телемаратону, - пише hromadske.

За його словами, бойові дії тривають уже «на кордоні» Часового Яру. Попри це в місті залишаються ще 682 цивільні людини, які не хочуть евакуюватися.

Чаус стверджує, що більшість із них — люди похилого віку, які відмовляються від евакуації, бо не хочуть кидати свої домівки. Керівник військової адміністрації каже, що цього тижня не вдалося евакуювати жодного мешканця міста.

Тим часом речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин у коментарі для «Interfax — Україна» сказав, що в Часовому Яру ситуація контрольована, але «йде велика боротьба за контроль логістичних маршрутів».

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що кремль наказав своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Пізніше у ЗСУ розповідали, що Часів Яр та його околиці в Донецькій області штурмують приблизно 20-25 тисяч російських військових. Попри це, місто повністю під контролем українських військ.

Під час наступу росіяни намагаються взяти місто в оперативне оточення. Для цього намагаються обійти його по флангах через інші населені пункти — Богданівку та Іванівське.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією