Майно Табачника надійшло в управління Фонду держмайна

1 Травня 2024

Майно колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника, якого заочно засудили за державну зраду, Фонд державного майна отримав в управління.

Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

Зокрема, в управління держави надійшли майже 144 тисячі доларів, 5 земельних ділянок й елітний будинок площею 672,7 м² у Київській області та половина квартири в Києві на вулиці Ярославів Вал.

Крім того, Фонд держмайна реалізує право на компенсацію грошових активів Табачника у розмірі понад 40 мільйонів гривень та право кредиторської вимоги на понад 191 тисячу гривень.

Нагадаємо, нещодавно Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави активи, які належать Табачнику або пов’язують із ним.

Колишнього міністра освіти та науки України Дмитра Табачника засудили до 15 років за ґратами статтями про державну зраду, пособництво державі-агресору та порушення законів і звичаїв війни.

За даними слідства, Табачник регулярно надавав окупантам власні прогнози щодо розвитку суспільно-політичної ситуації в Україні після початку повномасштабного вторгнення рф.

Також він консультував російських ставлеників на окупованих територіях Володимира Сальдо і Євгена Балицького з питань проведення псевдореферендумів у Херсонській та Запорізькій областях.

Ще одним завданням Табачника була «методична» допомога колаборантам з переформатування освітньої галузі за російськими «стандартами».

За співпрацю з окупантами Табачника призначили «радником» Балицького та включили до складу місцевого осередку путінської партії «Єдина росія».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: освіта, гроші, Нерухомість