Посадовець запорізького ТЦК незаконно вилучав авто: його судитимуть

1 Травня 2024

У справі посадовця Центрального об’єднаного районного ТЦК та СП (військкомату) Запоріжжя Державне бюро розслідувань завершило слідство.

Він, за даними слідства, безпідставно вилучив у підприємства автомобілі, що не підлягали мобілізації, на суму 11 млн грн. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Обвинувальний акт щодо посадовця вже направили до суду. Його обвинувачують за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу. Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, на початку російського повномасштабного вторгнення офіцер військкомату відповідав за мобілізацію транспортних засобів, але обирав автомобілі для вилучення на «свій смак».

У березні 2022 року він з озброєним супроводом прийшов на автомобільну стоянку, яка фактично розташована поза межами територіальної юрисдикції військкомату. Власників підприємств, яким належать автомобілі, у той момент на майданчику не було.

У посадовця військкомату не було встановлених лімітів вилучення транспортних засобів та відповідних документів від місцевої влади, які регламентують мобілізацію транспортних засобів для цих підприємств.

Фігуранту вдалося з порушеннями вилучити лише ті автомобілі, ключі від яких були у присутнього на стоянці водія. Це — чотири вантажівки та мікроавтобус загальною вартістю майже 11 млн грн.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, запоріжжя, військкомат, дбр