Гуляла поблизу Харкова: левиця «переїхала» до Африки

27 Квітня 2024

У Південній Африці серед інших хижаків разом зі своїм партнером Ніколою житиме левиця Василина, яку зоозахисники врятували з приватної власності у Харківській області.

Про це розповіла зоозахисна організація UAnimals.

У серпні 2022 року жителі селища Пісочин, що в передмісті Харкова, помітили, як дачним кооперативом прогулюється левиця. Зоозахисники з’ясували, що на той час восьмимісячна Василина жила в місцевих жителів. Тварину забрали й передали на реабілітацію до Центру порятунку диких тварин у Київській області.

Згодом благодійний фонд Four Paws евакуював Василину до Нідерландів. Левиця добре перенесла дорогу й освоїлася на новому місці.

У європейській країні Василина познайомилася із Ніколою, який жив по сусідству. Його знайшли малим левеням у Чорногорії в лютому 2022 року, коли він утік із незаконного приватного розплідника і десять днів блукав вулицями поблизу Будви на узбережжі Адріатичного моря. Левеня ховалося в підвалі покинутого старого будинку.

В UAnimals зазначили, що спеціалісти нідерландського центру Felida Big Cat Sanctuary доклали чимало зусиль, щоб Василина та Нікола стали парою. Вони так зблизилися, що навіть мають спільне хобі — футбол. Проте, як зауважили спеціалісти центру, є відмінності: Василина незалежна і любить споглядати й лежати на високих платформах, а Нікола натомість постійно досліджує вольєр.

Тепер хижаків перевезли в Південну Африку. Вони житимуть у реабілітаційному центрі для великих котів LIONSROCK.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, африка, тварини