Голова райдержадміністрації Броварів збив людей на переході

27 Квітня 2024

У Броварах голова місцевої райдержадміністрації Володимир Майбоженко врізався на авто в людей на пішохідному переході.

 Унаслідок цього постраждали чотири людини. Про це повідомили в Національній поліції.

Місцеві Telegram-канали публікують відео з місця подій, на яких видно, як чоловіка, який перебував за кермом, змушують пройти тест на вміст алкоголю в організмі, що виявив у його тілі 2,31 проміле. Також на кадрах показують посвідчення голови місцевої районної держадміністрації Володимира Майбоженка.

Обережно! На відео чути лайку!

На тлі інциденту керівник Київської ОДА Руслан Кравченко заявив, що Майбоженка звільнять. За його даними, серед постраждалих у ДТП — 3 дорослих та одна дитина. Їм надають медичну допомогу.

Кравченко розповів, що в аварії постраждали 32-річна мати з 2,5-річною донькою, а також два чоловіки 29 та 26 років. У дитини діагностували перелом плечової кістки та підшкірну гематому потиличної ділянки голови.

В інших постраждалих — політравма, закрита черепно-мозкова травма, травми та переломи куприка, ключиці, плеча, лопатки, кістки носа, ребер, кінцівок, множинні забої та садна. Усі вони перебувають у міській лікарні інтенсивного лікування.

«Подібна поведінка посадовця неприпустима! Я звертаюся до правоохоронців — в найкоротший термін дати належну правову оцінку цій події. Наполягаю на об'єктивному, неупередженому розслідуванні та справедливому покаранні», — написав голова обласної військової адміністрації.

У поліції розповіли, що Майбоженко не зупинився на червоний сигнал світлофора, наїхавши на пішоходів. Унаслідок цього четверо людей, зокрема дитина, зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Проти нього порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Якщо провину посадовця доведуть, йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, дтп, аварія