Хто став новим речником Міноборони

11 Квітня 2024
Речником Міністерства оборони України став поет, лавреат Шевченківської премії та військовий Дмитро Лазуткін

Раніше він керував службою зв'язків з громадськістю 47 окремої механізованої бригади «Маґура». Про нову посаду Лазуткіна стало відомо з етеру телемаратону за 10 квітня, в якому його відрекомендували уже як речника Міноборони.

У коментарі виданню «УП. Культура» Лазуткін розповів, що ще на початку лютого перевівся із 47 бригади, в яку мобілізувався влітку 2023 року, до складу 59 бригади. Звідти отримав відрядження до Міноборони. 

Письменник наголосив, що пройшов конкурс і був обраний серед інших претендентів. Каже, що в управлінні преси та інформації Міноборони йому хотілося потрапити через колектив.

«Тут Роман Вінтонів, його заступник, також із нами працює відомий поет з дипломатичною освітою Микола Кулініч. Дуже комфортно працювати з такими професійними людьми, які розуміються на роботі преси, дуже обережно поводяться зі словом і дружньо до мене поставилися», — пояснив Лазуткін.

Більше про Лазуткіна

Він народився 1978 року в Києві. Навчався в Національному технічному університеті України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, спортивним коментатором.

Проте популярним став завдяки своїм віршам. Перша поетична збірка Лазуткіна вийшла у 2003 році. Відтоді з’явилося ще вісім книжок.

Гурт Kozak System поклав на музику вірш Лазуткіна «Така спокуслива».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: міністерство оборони, Україна