Двох військових судитимуть за розпродаж товарів для побратимів

1 Березня 2024
Щодо двох військовослужбовців, які привласнювали та розпродавали продукти, призначені для харчування особового складу однієї з військових частин Донецької області, завершили досудове розслідування. 

Справу передали до суду. Про це повідомив пресцентр ДБР.

За даними слідства, начальник продовольчого складу військової частини та керівник їдальні занижували в документах залишки продовольства, яке призначалося для харчування військовослужбовців.

Привласнені харчі фігуранти збували одному з місцевих підприємців за заниженою ціною, кажуть слідчі. Так з квітня до вересня 2023 року вони «списали» понад 3 тонни харчів, зокрема м’ясо, цукор, крупи, молочні продукти, олію, яйця, шоколад, сік та інше. Водій вивозив продукти замовникам з території частини.

Під час чергової спроби продажу продовольства правоохоронці затримали начальника їдальні військової частини. У ході обшуків вилучили вкрадені продукти та службову документацію, яка доводить проведення оборудки.

Двох фігурантів обвинувачують у привласненні військового майна, вчиненому в умовах воєнного стану — ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу. За це загрожує до 15 років позбавлення волі. Справу вже скерували до суду.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією, дбр