Кабмін дозволив цілодобову роботу ТЦК та СП

9 Лютого 2024

Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки Кабінет Міністрів України надав право право на цілодобову роботу.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

«Внесено зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки», – написав Мельничук.

Згідно з рішенням Кабміну, передбачено під час проведення мобілізації та/або під час дії правового режиму воєнного стану надання права територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки цілодобово:

  • розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення;

  • організовувати з певною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобов'язаних та резервістів (для районних ТЦК та СП);

  • вести персонально-якісний облік призовників, військовозобов?язаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна рада ухвалила у першому читанні урядовий законопроект про мобілізацію. За нього проголосували 243 нардепи. В антикорупційному комітеті ВР розповіли, що треба змінити у законопроекті про мобілізацію.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, військкомат, кабінет міністрів