Японія виділила на системи виявлення дронів для України $37 млн

7 Січня 2024
Для допомоги Україні 37 мільйонів доларів на закупівлю систем для виявлення ворожих безпілотників виділить влада Японії.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава під час спільного брифінгу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою.

Камікава наголосила на тривалих російських атаках ракетами й безпілотниками на різні райони, зокрема на Київ, навіть під час новорічних свят.

Посадовиця зазначила, що прибула до столиці України, аби оголосити про підтримку України з боку Японії. Тому, мовляв, Японія в межах допомоги допоможе закупити системи для виявлення дронів.

«Японія активно просуває підтримку України. У межах нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотників», — заявила Камікава.

Також Камікава передасть Україні п'ять мобільних газотурбінних генераторів та сім трансформаторів.

До слова, міністерка закордонних справ Йоко Камікава 7 січня прибула з неоголошеним візитом до Києва. Це її перший закордонний візит у цьому році. Як пише видання Kyodo News, Камікава відвідує Україну вперше з моменту вступу на цю посаду у вересні 2023 року. Вона приїхала до Києва поїздом із Польщі.

Цей візит відбувається на тлі майбутньої конференції щодо відновлення України. Вона буде у Японії 19 лютого. Під час візиту до Києва міністерка Камікава проведе консультації з українськими партнерами щодо розширення співпраці між двома країнами.

Також японська міністерка візьме участь у церемонії передання енергетичного обладнання для допомоги в підготовці до зими.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, японія, гроші