Перед Верховною Радою збирається мітинг

0 0000

На площі Конституції навпроти Верховної Ради знову збираються прихильники "великої політичної реформи", щоб провести мітинг. Про це повідомляє "Українська правда". 

Приблизно о 10 годині ранку на площі зібралося близько ста осіб, переважно старшого віку. В руках вони тримають прапори партії "Батьківщина".

Водночас, перед самою будівлею українського парламенту вишикувалося кілька сотень правоохоронців, які забезпечують порядок.

Паралельно на вулиці Грушевського продовжують стояти намети, які раніше були встановлені людьми в камуфляжах.

Вранці до мітингувальників приходив  один із лідерів протесту Михайло Саакашвілі. Ситуація залишається спокійною, Саакашвілі спілкувався з протестувальниками, пересуваючись від намету до намету.

Директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що у правоохоронців є інформація про те, що під час проведення акції провокатори можуть застосувати зброю, щоб дестабілізувати обстановку. Поліція готова забезпечувати порядок і запобігати будь-яким спробам дестабілізації.

Мітингувальники кажуть, що вони не збираються влаштовувати ніяких провокацій і навіть створили "коридор безпеки", щоб парламентарі могли спокійно пройти на своє робоче місце у Верховну Раду.

Народний депутат Єгор Соболєв повідомив, що йому, як одному з лідерів протесту, запропонували зустрітися з президентом, на що він відповів відмовою. Соболєв сказав, що не буде проводити зустрічей із Петром Порошенком, поки правоохоронці не перестануть нападати на людей.

Тим часом керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов розповів, чому президент відмовився напередодні зустрітися з депутатами, які очолюють протест під стінами парламенту.

Він стверджує, що була обумовлена зустріч з трьома парламентарями: Мустафою Найємом, Світланою Заліщук та Сергієм Лещенко, однак політики привели з собою ще Юрія Левченка та Юрія Дерев'янка, що не було передбачено, тому зустріч не відбулася.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна