Які об'єкти Медведчука та Марченка досі не конфіскували

3 Листопада 2023
Досі не конфіскували низку об'єктів екслідера забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.
За ними на платній основі наглядає поліція охорони в інтересах власників. Про це заявили журналісти-розслідувачі Bihus.Info.

Як зазначається, досі не передали в управління державі маєток Оксани Марченко в Києві, пов'язані з Медведчуком SPA-готель «Бескид» на Франківщині та закарпатську дачу «Ведмежа діброва».

Журналісти з'ясували, що ці об'єкти наразі під наглядом поліції охорони, чиї послуги оплачують певна ТОВ «Файрікс Груп», а також ФОП на ім'я «Саша Завгосп» — найімовірніше, завгоспа Медведчука з його особистого маєтку.

Одяг та предмети інтер'єру, знайдені в покинутому маєтку Медведчука-Марченко, що розташовується на виїзді з Києва, перевезли до Межигір'я на зберігання.

Частина знайдених картин потрапили під арешт та були відправлені на експертизу до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Там вони перебувають і досі, чекають на рішення суду. Рештою майна з цього маєтку опікується громадська організація, яка опікується і Межигір'ям.

Водночас наразі невідомо, куди подівся елітний автопарк Медведчука. У вересні Офіс генпрокурора на запит проєкту «Схеми» («Радіо Свобода») повідомляв, що броньований Mercedes Медведчука, на який наклали арешт, зник, і його тепер розшукують.

За даними Bihus.Info, єдина машина, яку передали АРМА — Maybach 2003 року випуску, який належить фірмі Медведчука-Марченко.

Водночас, за даними журналістів, були арештовані й передані в управління АРМА: будинок на набережній у Києві, яхта Royal Romance у Хорватії, літак та вертоліт Медведчука та низка картин і прикрас із «Ведмежої діброви». Також були арештовані, але не передані АРМА, квартири та паркомісця у двох будинках біля парламенту та ботсаду.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: віктор медведчук, війна з Росією