В Україні зосередили понад 400 тисяч російських загарбників

24 Жовтня 2023

Понад 400 тисяч солдатів на території України зосередила росія.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері телеканалу "Київ", цитує Радіо Свобода.

"Сил достатньо для окремих операцій на окремих ділянках фронту. І угрупування окупантів в Україні на тимчасово окупованих територіях, нагадуємо, це понад 400 тисяч російських військовослужбовців. І, звісно, це чимала кількість особового складу", - сказав Юсов.

За його словами, на території України перебуває велика кількість озброєння армії рф – "нову зброю розконсервують та постачають на фронт". Юсов зазначив, що в росії продовжується мобілізація, вона тривала протягом всього літа.

"Про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, не йдеться. Але на окремих ділянках – так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції", – резюмував представник ГУР.

Нагадаємо, 21 вересня у Міноборони Британії відзначили, що після року мобілізації армія рф має труднощі через відсутність ротації. 3 жовтня глава Міноборони рф сергій шойгу заявив, що необхідності в додатковій мобілізації у росії немає, оскільки в армії нібито є необхідна кількість військовослужбовців для ведення війни проти України. 

За оцінкою розвідки Британії, росія уникатиме оголошення мобілізації до виборів президента. Представник ГУР, генерал-майор Вадим Скібіцький на початку жовтня повідомив, що в росії все готове для оголошення відкритої мобілізації, але найближчим часом її не буде.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією