Звільнення Кліщіївки: що треба знати

18 Вересня 2023
Плацдарм, який дозволить продовжувати розвивати наступальні дії, для Сил оборони України створило звільнення Кліщіївки Донецької області.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемаратону, - пише hromadske.

Передусім це дозволить контролювати логістичні маршрути армії рф, якими росіяни забезпечують різні види постачання в Бахмут. Також ідеться про оголення флангів, зокрема південного, що дає змогу «зручніше просуватися вглибину порядків» окупантів, завдавати більш точних і глибших вогневих ударів з артилерії, FPV-дронів та іншого озброєння. 

Євлаш також розповів, що в цьому районі тривають бої поблизу залізничної колії.

«Залізниця для росіян взагалі дуже важлива, оскільки плече підвозу, а саме забезпечення, приблизно 50-60 км. Все, що розміщене далі — дуже складно забезпечується логістикою окупаційної армії. […] Наразі там тривають інтенсивні, жорсткі бої. Ми боремося за кожен метр нашої землі. Коли вже можна буде остаточно повідомити про те, чия залізниця, ми обов’язково про це повідомимо», — наголосив речник.

До слова, українські військові 17 вересня звільнили Кліщіївку, що на Бахмутському напрямку в Донецькій області. Село деокупували 80 окрема десантно-штурмова бригада, 5 окрема штурмова бригада та Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». 

Нагадаємо, з 4 по 10 вересня Сили оборони України звільнили ще 4,8 квадратних кілометрів території на Таврійському напрямку та 2 квадратні кілометри на Бахмутському напрямку. В результаті штурмових дій Сили оборони зайняли частину Опитного та мають частковий успіх в районі Новомайорського. Однак у Міноборони наголошують, що «ситуація дуже мінлива».

Окрім того, Генштаб ЗСУ підтвердив, що українські воїни захопили позиції на лівому березі Херсонської області. Там вони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади боєприпасів і наносити успішне ураження по тилах противника. 15 вересня українські військові підтвердили, що в ході штурмових дій вдалося звільнити Андріївку Донецької області. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донецьк, Відео T1.ua