Що у Волиньраді та фракції кажуть про затримання Валентина Кошельника

14 Вересня 2023

Депутата Волинської облради Валентина Кошельника відсторонять від посади директора Володимирського спортивного ліцею через затримання 12 вересня під час одержання хабара у сумі 35 тисяч доларів США.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. З його слів, ліцей підпорядковується обласній раді, 14 вересня має відбутися засідання комісії. "Ми його відстороняємо від займаної посади", — сказав Недопад.

Затримання під час баскетбольного матчу

Правоохоронці затримали Кошельника 12 вересня біля стадіону у місті Володимир, розповів Суспільному директор місцевої ДЮСШ Олег Мельник.

"Тут матч був жіночий чемпіонат, це їхня команда "Ладомир". Після того матчу стояли там три машини, щось там стояли, розмовляли і потім вони поїхали", — зазначив директор дитячо-юнацької спортивної школи.

За даними Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, депутат отримав гроші за безперешкодне виділення земельної ділянки.

Під час затримання у нього вилучили 25 тисяч доларів. Це, кажуть правоохоронці, третій транш хабаря.

Наразі обранцю оголосили підозру. Йдеться про зловживання впливом і отримання неправомірної вигоди. У разі доведення вини затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

13 вересня на роботу в ліцей Валентин Кошельник не прийшов. Журналісти намагалися зв'язатися із ним телефоном, але номер обранця наразі не доступний.

Що кажуть у фракції

Валентин Кошельник — член фракції "За майбутнє" у Волинській обласній раді. Журналісти звернулися за коментарем до керівника фракції Ігоря Леха. З його слів про виключення депутата з лав партії поки не йдеться.

"Треба дочекатися результатів розслідування, тоді будемо у фракції приймати рішення", — зазначив Ігор Лех у телефонній розмові і додав, що засуджує корупцію.

Обшуки у Володимирі

Після затримання Кошельника правоохоронці також провели обшуки у приміщенні Володимирської міської ради, місцевому ЦНАПі та вдома у міського голови Ігоря Пальонки.

Як обшуки коментують володимирські посадовці — у відео:

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, володимир-волинський, хабар, Волинська обласна рада