Фотограф із Канади поділився сумним фото ведмедя на смітнику

0 0000

Фотограф із Канади Трой Мос опублікував фото ведмедя посеред безкраїх гір сміття, назвавши фотографію найсумнішою у своїй кар'єрі. Це видовище справді заворожує, але історія знімка виявилася ще сумнішою.

Трой Мос вже багато років знімає дику природу. Особливо добре йому вдаються знімки тварин, багато з яких виставляють в галереях по всьому світу.

Недавно Трой виклав фотографію, яку він вважає такою, що «найбільше розриває серце». Автор назвав її «Невидимий вершник-2017», зробивши алюзію на вершників апокаліпсису.

«Я плакав, коли знімав, потім, коли її редагував, і кілька разів, просто коли думав про неї. Я не публікував її близько місяця, і я досі не знаю, чи варто було це робити. Я знаю, що  ніколи не забуду цей момент і те, що трапилося з ведмедем після знімка – але це я не сфотографував, бо був приголомшений», – каже фотограф.

Фотографією поділилися більше тисячі осіб, і місцеве екологічне видання Desmog Canada взяло у Троя інтерв'ю про створення знімка. Воно ще сумніше, ніж саме фото.

«Я був у глушині, навколо мене були кілометри порожнечі. Оточений сміттям і природою, я дивився, як вони взаємодіють. І як це принижує ведмедя. При цьому я розумів, що ніхто цього не бачить, – Трой розповідає, що на смітнику були сім або вісім ведмедів і все виглядали просто жахливо: вели себе дуже мляво і кульгали. У одного з них на обличчі був великий опік через те, що він їв палаюче сміття. – Коли я приїхав туди вперше, я навіть не зміг знімати. Я просто подумав, що це жахливо. Наступного дня я морально підготувався до зйомки, але дивитися на ведмедів в такому стані було так само важко».

В інтерв'ю Трой нарешті зізнався, що ж сталося після знімка і чому він ніколи не зможе забути цього ведмедя: «Він дуже повільно піднявся. Я був усього в шести метрах від нього. У напівдрімоті він пішов прямо у вогняну яму, зник в ній і не повертався назад. Коли я приїхав вперше, ця яма нагадувала палаюче пекло. Я б хотів зняти, як ведмідь входить в це царство смерті. Але не зміг: я в буквальному сенсі упустив камеру від подиву».

Фотограф вважає, що зняв ведмедя в той момент, поки він чекав, коли вогонь трохи вщухне. Чоловік вважає: ведмеді розуміють, що люди палять свіже сміття, тому й поспішають поласувати ним.

Трой зізнався, що працював над знімком близько місяця: то відкривав, то закривав файл із ним, вносив незначні правки. Він довго сумнівався, чи викладати фото, тому що боявся, що люди звинуватять у всьому місцеву владу. А вина, на його погляд, лежить на всіх людях.

Одночасно красива і потворна фотографія торкнула багатьох до глибини душі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ