Львів та Будапешт з’єднають автобаном

0 0000

Автомагістраль стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною. Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») має намір реалізувати проект нового автобану Львів – Будапешт через КПП «Дийда», інформує eizvestia.com.

Як повідомила прес-служба агентства, у межах реалізації цього проекту «Укравтодор» спільно зі Світовим банком почали підготовку проекту будівництва (реконструкції) дороги I категорії Львів – Мукачево.

Як зазначає «Укравтодор», ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів до країн Східної та Південної Європи та транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Балтії до країн Східної та Південної Європи, а також забезпечить стале сполучення Закарпаття з іншими регіонами України.

Наразі дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а отже, проїзд по ній займає близько 3,5 годин. Новий автобан скоротить час у дорозі до двох годин.

Підготовка проекту передбачає розробку найоптимальнішої концепції нового маршруту із пропозиціями щодо реконструкції наявних ділянок дороги та/чи будівництва нових, а також визначення вартості проекту відповідно до обраної концепції.

Нова автомагістраль поєднає Львів з угорським автобаном М-3 і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

У перспективі новий автобан Львів – Мукачево буде поєднуватися зі словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв’язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна