Яке сьогодні свято – 10 жовтня, вівторок

0 0000

А ви знали, що сьогодні – день психічного здоров'я? А скільки психічно хворих людей живуть на нашій планеті?

 

Всесвітній день психічного здоров’я

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що в наші дні на планеті існують більше 450 мільйонів людей, які страждають психічними захворюваннями. А в західних країнах кожна сьома людина є або параноїком / шизофреніком, або схильна до депресій і алкоголізму.

Метою Всесвітнього дня психічного здоров’я є скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості.

Зростанню захворюваності сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми в країні, а провісниками захворювань є стреси.

Сучасне життя само по собі сприяє стресам: зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі, та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко.

Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх.

 

День Незалежності Фіджі

 

День працівників стандартизації та метрології України

 

Релігійні свята:

Мученика Калiстрата і воїнів його – Гімнасiя та iнших. Преподобного Саватiя Соловецького. Апостолів вiд 70-ти: Марка, Аристарха i Зіни (І). Мучениці Єпихарiї (ІІІ). Преподобного Ігнатiя. Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Читання: Послання до филип’ян апостола Павла: глава І, стихи 1–7; Євангеліє від Луки: глава IV, стихи 37–44 (за понеділок). Послання до филип’ян апостола Павла: глава І, стихи 8–14; Євангеліє від Луки: глава V, стихи 12–16 (за вівторок). Посту немає.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна