На росії кажуть, що перехопили бомбардувальники США

24 Травня 2023

До російського кордону над Балтійським морем, як стверджує росія, наближалися два американські стратегічні бомбардувальники.

У Пентагоні відповіли, що була «взаємодія» між двома бомбардувальниками B-1 і російськими літаками. Про це повідомляє CNN та російська служба ВВС із посиланням на повідомлення Національного центру управління оборони рф, - пише Слово і Діло.

Як стверджують у російському центрі, два американські стратегічні (тобто здатних нести ядерну зброю) бомбардувальники раніше помітили поблизу російського повітряного простору над Балтійським морем.

У відповідь на це в повітря було піднято винищувач Су-27. У Міноборони не уточнюють, коли саме стався цей інцидент.

«Для запобігання порушенню державного кордону російської федерації у повітря піднято винищувач Су-27 зі складу військ ППО Балтійського флоту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що американські літаки були класифіковані як бомбардувальники типу B-1B. В Міноборони рф заявили, що операція проводилась «з чітким дотриманням міжнародних правил використання повітряного простору».

В Пентагоні підтвердили інформацію про інцидент і заявили, що це була «безпечна і професійна» взаємодія.

Нагадаємо, що у квітні на території країн Балтії румунські винищувачі перехопили два російські літаки Су-27.

А 14 березня американські військові заявили, що літак рф збив розвідувальний БПЛА США MQ-9 Reaper над Чорним морем. У росії заперечують причетність свого винищувача Су-27, нібито дрон впав сам через різке маневрування. У США заявили, що дані з БПЛА встигли видалити і, ймовірно, дістати його з моря вже не зможуть. У росії повідомляли, що спробують дістати уламки MQ-9 Reaper.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, сша