У Чехії помер медик, поранений на Донбасі

16 Травня 2023

Помер чеський медик, засновник проєкту Phoenix, якого важко поранили на Донбасі в березні, а у квітні перевели у Центральний військовий госпіталь Праги. 

Про це заявили в соціальних мережах представники програми Phoenix, пише "Європейська правда".

"З глибоким сумом повідомляємо вам сумну новину. Тейлор, засновник проєкту Phoenix, наш друг і герой, який особисто врятував багатьох поранених воїнів на східному фронті і завдяки якому тисячі солдатів і цивільних пройшли підготовку з бойової медицини, помер від важкого поранення 15 травня 2023 року після кількох тижнів боротьби", – йдеться у повідомленні.

За інформацією чеського МЗС, в Україні дотепер загинули двоє чеських добровольців, які воюють проти російської армії. Один помер у березні цього року, інший – у червні минулого року.

Проєкт Phoenix забезпечує навчання українських солдатів бойовій медицині, водночас медики допомагають безпосередньо на передовій. 

Тейлор отримав осколкове поранення в середині березня під час артилерійського обстрілу на Донбасі, коли допомагав евакуювати одного з поранених українських військових. Тоді МЗС Чехії повідомляло, що стан пораненого не дозволяє його евакуювати.

Зрештою на початку квітня медика евакуювали до Празького центрального військового шпиталю.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донбас, чехія