На Полтавщині викрили постачальника товарів для ВМФ росії

11 Травня 2023

Двох ділків, які відправили до російського заводу продукцію для виробництва енергозахисних систем на об’єктах Військово-морського флоту рф, викрили на Полтавщині.

Про це інформують в СБУ та Полтавській обласній прокуратурі.

За даними слідства, до оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території рф. Чоловіки налагодили схему прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу росії.

Прокуратура повідомляє, що фігуранти домовлялися з транспортними компаніями про перевезення виготовленої ними продукції поза митним контролем до інших країн, з яких у подальшому її відправляли до рф. За інформацією СБУ, йдеться про одну з країн Південного Кавказу.

Серед "замовників" були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах Військово-морського флоту рф. Також бізнесмени контактували з московським підприємством "НПП Торий", яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

Повідомляється, що СБУ запобігла вивезенню до росії понад 100 одиниць нової партії товару. Під час обшуків у приміщеннях фігурантів виявлено документи із доказами, печатки підконтрольних їм російських компаній, які реалізували продукцію в росії, та бойові припаси до автомата Калашникова.

Чоловікам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), директору підприємства ще додатково – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: полтава, війна з Росією, сбу, прокуратура