Україна отримає літаки після контрнаступу ЗСУ, - Зеленський

3 Травня 2023
Рішення про передачу Україні винищувачів після успішних контрнаступальних дій Збройних сил, впевнений Володимир Зеленський, ухвалять західні партнери.

Про це Зеленський сказав під час візиту в Гельсінкі на пресконференції з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо. Президент України наголосив, що Україні «дуже потрібні» літаки і висловив впевненість, «що вони будуть у нас».

«Так відбувається ця війна, що ми постійно маємо доводити на полі бою. Спочатку ми йдемо вперед, показуємо, що за три дні нас не можна захопити, потім нам дають якусь зброю. Після цього ми знову йдемо вперед, просимо далекобійну артилерію. Після цього нам дають відповідну зброю», — сказав Зеленський.

На цьому, за словами президента, базується його впевненість у тому, що Україні передадуть літаки.

«Скоро в нас будуть наступальні дії і після них, я впевнений, нам дадуть літаки. Хотілося б, щоб усе було навпаки, нам було б так легше. Але є як є, і ми за все вдячні», — наголосив він.

Нагадаємо, The New York Times із посиланням на американських посадовців писав, що Україна готує контрнаступ на травень. Найімовірніше, він відбудеться на півдні країни, але у США не відкидають, що українське командування може вдатися до хитрощів — щоб заплутати росіян.

Президент Володимир Зеленський на днях запевняв, що Україна не збирається перед контрнаступом чекати, поки їй передадуть літаки F-16: «Заспокоювати росію, що в нас ще є кілька місяців, щоб почати навчатися на літаках, і потім вже почнемо... Ні, так не буде. Ми почнемо і будемо йти вперед».

Міністр оборони Резніков 28 квітня заявив, що підготовка до контрнаступу ЗСУ вже перебуває на завершальній стадії. А втім, за його словами, «окрім зброї та військової техніки ще має бути опанування її нашими військовослужбовцями».

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін вважає, що Збройні сили України мають «дуже хороші шанси» для успішного контрнаступу навесні цього року. Зокрема, завдяки тому, що Україна виснажила російські сили та ресурси.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, війна з Росією, літак