На Харківщині колишній настоятель храму УПЦ МП благословляв окупантів

4 Квітня 2023

СБУ викрила колишнього настоятеля одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП), який благословляв російських військових під час окупації Харківщини.

У період тимчасової окупації частини Харківської області протоієрей організував постановочну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів, - інформують в СБУ.

За даними контррозвідки, під час «заходу» він благословляв російських окупантів та освячував їхні колони військової техніки у Куп’янському районі.

Увесь «процес» наказав своїм поплічникам зафіксувати на камеру для подальшого оприлюднення на кремлівських медіаресурсах. Таким чином ворог намагався імітувати «підтримку» загарбників з боку місцевих вірян. Під час звільнення Харківщини зловмисник разом із сім’єю втік на територію рф. Там його призначили настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Твєрської і Кашинської єпархії РПЦ.

За цими фактами слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Розслідування проводять співробітники Служби безпеки за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, харків, війна з Росією, упц мп