Біля західних кордонів білорусі рф розмістить ядерну зброю

3 Квітня 2023

До західних кордонів білорусі "присунуть" російську тактичну ядерну зброю.

Про це повідомив посол росії в Мінську Борис Гризлов в етері білоруського телеканалу СТВ, повідомляє "Інтерфакс".

"Вона (ядерна зброя – ІФ) буде присунута до західних кордонів нашої Союзної держави і буде підвищувати можливості забезпечення нашої безпеки. Це буде зроблено, незважаючи на галас у Європі та США", - сказав Гризлов.

На його думку, як ніколи важливий паритет у питанні розміщення ядерної зброї у світі.

"Якщо ми говоримо про розміщення американської ядерної зброї в країнах Європи – Італії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Туреччині, то і ми повинні вживати заходів, які будуть підвищувати безпеку нашої Союзної держави", - сказав Гризлов.

Він додав, що "росія і білорусь – це територія Союзної держави, причому узаконена, на відміну від території країн, де США розміщують свою ядерну зброю".

Посол нагадав, що до 1 липня мають підготувати сховище для розміщення тактичної ядерної зброї на території білорусі.

До слова, 25 березня президент рф володимир путін заявив, що москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі.

31 березня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко у своєму зверненні до народу заговорив про можливість розміщення російської стратегічної ядерної зброї на білоруській території.

Президент Володимир Зеленський вважає, що рішенням розташувати в білорусі ядерну зброю путін намагається показати Китаю хоч якусь суб’єктність.  

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, війна з Росією