У Луцьку виступили проти одностатевих партнерств

31 Березня 2023

До ВРУ Луцька міськрада направить звернення щодо недопущення одностатевих партнерств та прийняття законопроєкту «Про інститут реєстрованих партнерств».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у п'ятницю, 31 березня, пише Конкурент.

У тексті звернення вважають, що родинне виховання на основі традиційних цінностей – це запорука сильної нації. Проте Міністерство освіти вже давно пропагує гендерну ідеологію, яка руйнує здоровий психосексуальний розвиток дітей, та просуває ідеї ЛГБТ-руху в українські заклади освіти. Прийняття закону про цивільні партнерства – рішучий крок до впровадження одностатевих шлюбів.

«Як свідчить світова практика, запровадження «партнерств» – це лише етап на шляху до визнання одностатевих шлюбів. Гомосексуальний порядок денний, автори законопроекту, маніпулятивно й агресивно протиставляють «pociйським скрєпам і совковому світогляду», прирівнюючи таким способом противників гомосексуалізму до проросійських елементів», – йдеться у зверненні.

Депутати вважають неприпустимим ухвалення такого закону, адже, це суперечить чинному Сімейному кодексі й призведе до агресивного нав'язування гендерної ідеології всьому суспільству. До того ж, якщо закон не приймуть, то, на думку депутатів, тоді припиниться вкрай агресивна риторика і поведінка ЛГБТ-спільноти, що брутально посягає на гармонійні взаємини межи двома статями в українському суспільстві.

Щодо цього звернення у міськраді розпочалось жваве обговорення. Депутатка Алла Доманська поцікавилася, яким саме способом законопроєкт порушує Сімейний кодекс та ставить під загрозу сімейні цінності. Ініціаторка такого звернення Алла Жупанюк зазначила, що, згідно з Сімейним кодексом, шлюб – це союз чоловіка та жінки, а законопроєкт №9103 пропонує узаконити одностатеві шлюби. За її словами, у кожному рядку цього законопроєкту ставляться під загрозу традиційні сімейні цінності.

За таке рішення проголосували 27 депутатів з 33 присутніх, тому його ухвалили. Алла Доманська намагалася внести правки до порядку направлення звернень. Вона хотіла, аби у тексті зазначили, що звернення направляють не від імені усіх депутатів, а лише від тих, хто за нього проголосував. Проте їй у цьому відмовили.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, Сім'я