кремль взяв білорусь у ядерні заручники, - Данілов

26 Березня 2023

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що кремль взяв білорусь у ядерні заручники.

"Заява путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі – крок до внутрішньої дестабілізації країни – максимально підвищує рівень негативного сприйняття і суспільного відторгнення у білоруського суспільства росії та путіна. кремль взяв білорусь в ядерні заручники", - повідомив секретар РНБО у Twitter.

Ядерна зброя у білорусі - що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, президент путін заявив про готовність передати білорусі потенційний носій ядерної зброї ОТРК "Іскандер". За його словами, це нібито їхня спільна з лідером білорусі Олександром Лукашенком відповідь Заходу. Тоді ж він повідомив, що рф вже розмістила в білорусі 10 літаків, які можуть нести ядерні боєголовки.

У США відповіли вже на ці погрози. Там поки що дотримуються "обережної" позиції з приводу заяви Путіна й не бачать ознак готовності РФ застосувати ядерну зброю. За даними Пентагону, Лукашенко і Путін обговорювали між собою "ядерну угоду" у 2022 році.

Аналітики ISW підтвердили, що Путін, ймовірно, хотів дати Лукашенку ядерну зброю ще до вторгнення в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, росія, білорусь, володимир путін, олександр лукашенко