Біля Бахмута знищили групу окупантів разом зі складом

22 Березня 2023
Три групи російських окупантів неподалік одного зі складів боєприпасів виявили Сил спеціальних операцій ЗСУ в районі Бахмута Донецької області.

Прицільним ударом знищили одну з груп разом із складом. Про це повідомило командування ССО ЗСУ 21 березня у Facebook.

Командування розповіло, що бійці під час ведення спеціальної розвідки у районі Бахмута шляхом спостереження виявили 3 групи противника по 10-13 солдатів у кожній. Вони скупчилися поблизу одного з будинків, який окупанти використовували як склад боєкомплекту.

Сили спецоперацій кажуть, що завдяки злагодженій роботі операторів ССО разом з підрозділами Сил оборони вдалося знищити 1 групу противника та склад боєприпасів. Інші 2 групи висунулися для подальшої спроби штурму українських позицій.

До слова, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповідав, що в районі Бахмута головною штурмовою силою окупантів залишається ПВК «Вагнер». «Вагнерівці» 8 місяців були гарматним м’ясом, однак їх посилюють підрозділами повітряно-десантних і механізованих військ армії рф.

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що актуальність утримання Бахмута лише зростає, адже оборона міста дозволяє підготувати резерви. Він додав, що в разі захоплення Бахмута в росіян «будуть розв'язані руки» і вони зможуть розпочати «широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці».

14 березня на засіданні Ставки верховного головнокомандувача вище військово-політичне керівництво України спільно виступило за подальше утримання Бахмута.

Американський інститут вивчення війни (ISW) 15 березня припустив, що темп російських операцій уздовж всієї лінії фронту в Україні знизився, а наступ ПВК «Вагнер» на Бахмут, вочевидь, наближається до кульмінації. Тому українські сили, ймовірно, мають більше можливостей відновити ініціативу.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією