Новий пакет військової допомоги США складатиме $500 млн

20 Лютого 2023

Президент Джо Байден під час несподіваного візиту до України 20 лютого оголосив про виділення пів мільярда доларів додаткової допомоги Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN.

У спільній заяві з президентом України Володимиром Зеленським Байден сказав, що пакет допомоги включатиме більше військового обладнання, в тому числі артилерійські боєприпаси, більше реактивних снарядів і гаубиць.

Зеленський сказав, що вони з Байденом говорили про "далекобійну зброю і зброю, яка все ще може бути поставлена в Україну, навіть якщо вона не постачалася раніше".

У своєму виступі Байден говорив про стійкість українського опору, оскільки війна триває вже майже рік. Байден зустрівся із Зеленським, а також першою леді Оленою Зеленською в президентському палаці в Києві в понеділок. Опівдні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що президент США Джо Байден справді перебуває у Києві.

Цей історичний візит відбувся за кілька днів до річниці вторгнення росії в Україну.

У Києві зранку діяли посилені заходи безпеки, були перекриті вулиці від посольства США, а також Берестейський проспект (Перемоги), Повітрофлотський проспект, бульвар Лесі Українки. На тлі таких заходів безпеки з'явились припущення, що до Києва можливо прибули надважливі гості. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, Джо Байден, війна з Росією