На Херсонщині росіяни обладнують дитсадки під польові шпиталі

21 Січня 2023
На Херсонщині окупанти переобладнують дитсадки під польові шпиталі, адже щодня вони зазнають втрат у війні проти України.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 21 січня, - пише hromadske.

Там вказують, що для надання медичної допомоги російські окупанти використовують не лише медичні заклади тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, які вже переповнені, а й обладнують дитячі садки під польові шпиталі.

Також стало відомо, що в центральній лікарні населеного пункту Нижні Сірогози росіяни замінили всіх лікарів — тепер там лікують лише особовий склад окупаційних військ.

Подібна ситуація склалася й у Каланчаку. Там місцевих лікарів звільнили, а на їхнє місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим жителям заборонено.

За наявною інформацією, понад 300 поранених окупантів нині перебувають на лікуванні тільки в хірургічному відділенні міської лікарні Старобільська Луганської області.

Варто зауважити, що російсько-окупаційні війська регулярно використовують цивільні об’єкти на тимчасово захоплених територіях для власних цілей Зокрема, як повідомляв Генштаб ЗСУ, у приміщені школи одного з населених пунктів Запорізької області окупанти облаштували польовий шпиталь.

А ще росіяни перетворили Первомайський ліцей Луганщини на ще один шпиталь через перевантаження лікарень у Первомайську. Туди звозять поранених бойовиків з-під Бахмута.

Тим часом у тимчасово окупованому місті Антрацит Луганської області закрився пологовий будинок — жінок вивезли до Луганська. Натомість там облаштували ще один шпиталь для військових рф.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією