На Житомирщині - три випадки ботулізму

13 Січня 2023

На Житомирщині на початку січня виявили три випадки захворювання на ботулізм.

Причинами отруєння стала м'ясна тушкованка домашнього виготовлення. Про це "Суспільному" повідомила фахівчиня зі зв'язків з громадськістю Держпродспоживслужби області Галина Заріцька.

"У Баранівському районі (нині – Новоград-Волинський) захворів чоловік і його доросла донька, а на Овруччині Коростенського району ботулізм виявили у жінки. Усім була введена сироватка проти ботулізму. Стан хворих покращився", - повідомила вона.

Галина Заріцька наголосила, що ботулізм - це небезпечне і в багатьох випадках смертельне токсико-інфекційне захворювання, яке виникає під час вживання заражених продуктів. Найчастіше бактерію Clostridium botulinum можна виявити в консервованих фруктах, овочах, грибах, солоній і копченій рибі домашнього приготування, шинці.

Нагадаємо, у лікарні Дніпра померла 8-річна дівчинка, яка отруїлася консервованими грибами. Дівчинка гостювала у бабусі, яка й назбирала та приготувала гриби.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: житомир, ботулізм