Біля білорусі для українських бійців влаштували військові тренування

13 Січня 2023
У прикордонних із білоруссю районах Рівненської області СБУ провела контрдиверсійні тренування.

Сили оборони відпрацювали знешкодження ворожих диверсійно-розвідувальних груп, які, за легендою, намагалися здійснити прорив через північний кордон. Про це повідомив пресцентр СБУ.

За задумом тренувань, одна з ворожих ДРГ спробувала прорватися в місто, а інша — захопила у заручники керівника та головного інженера енергооб’єкта разом із їхніми родинами.

«Зловмисники» намагалися змусити «потерпілих» співпрацювати з ворогом, застосовуючи психологічний тиск і погрози фізичної розправи. Таким чином «диверсанти» хотіли перелаштувати роботу місцевого об’єкта критичної інфраструктури на користь рф.

Правоохоронці із залученням бійців Центру спеціальних операцій «А» СБУ знешкодили умовні ворожі групи, звільнили «заручників» і запобігли можливій техногенній катастрофі.

В СБУ вказують, що тактико-спеціальні заходи проводили в умовах, максимально наближених до реальних.

У навчаннях брали участь підрозділи СБУ, Збройних сил України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За оцінками координаційної групи, учасники тренувань комплексно відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для запобігання можливим диверсійним загрозам у прикордонних районах на північному заході України.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, рівне, війна з Росією