На відновлення української енергосистеми знадобиться кілька років

25 Листопада 2022
Україні знадобиться кілька років, аби повністю відновити українську енергосистему.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко на брифінгу в Media Center Ukraine. За його словами, є такі підстанції, у які «прилітало» по 8 або 11 ракет.

«Ці ракети ніколи не потрапляють точно — або лівіше, або правіше. Проте як буде наступного разу — передбачити неможливо», — додав Харченко.

На його думку, енергосистемі України знадобиться від 5 днів до тижня, щоб перейти на стабільні графіки відключення. Але це за умови, якщо не станеться повторного ракетного обстрілу найближчим часом. 

До слова, за інформацією «Укренерго», виробники електроенергії станом на 11:00 25 листопада забезпечили вже понад 70% потреб споживання в країні.

Ремонтні бригади працюють цілодобово. Першочергово живлення подають на об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях: котельні, газорозподільчі станції, водоканали, очисні споруди, а в деяких регіонах уже працює громадський електротранспорт.

Однак через сильний вітер, дощ та мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів у розподільчих мережах.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, електроенергія