росія може накопичувати ракети для нової атаки по Україні

10 Листопада 2022

Українську інфраструктуру в ніч із 9 на 10 листопада з повітря не атакували російські окупанти.

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі єдиного телемарафону, - пише Суспільне.

Вірогідно, росіяни почали накопичувати ракети, аби завдати нового масованого удару по Україні, зазначив він.

За словами Ігната, окупанти побачили, що результатів від поодиноких ударів ракетами чи безпілотниками небагато. “Ворог побачив, що ефекту від поодиноких ударів у них не так багато. Тому що якщо летить невелика кількість ракет, вони будуть обов'язково збиті”, — сказав Ігнат.

Те саме стосується і “Шахедів”, які у жовтні летіли групами по 20 дронів. За словами Ігната, зараз росіяни запустили по Україні вже понад 400 дронів-камікадзе іранського виробництва. Понад 330 з них було знищено.

“Імовірно, ще не підвезли або ще не перемалювали на напис “Герань”, а можливо, й притримують”, — сказав Ігнат.

Як пояснив Ігнат, для масованих обстрілів у жовтні окупанти кілька місяців накопичували озброєння. Імовірно, зараз вони займаються тим самим. Зараз російські заводи, для поповнення втрат крилатих ракет, працюють у три зміни, зазначив Ігнат.

"Вони, ймовірно, що накопичують якийсь певний запас для того, щоб бити залпом. Це не виключається, тому що не полишив ворог своїх намірів рушити нашу критичну інфраструктуру", — сказав Ігнат.

Він додав, що дуже напруженим зараз залишається східний напрямок.

"Ворог не полишає спроб атакувати на Донецькому напрямку. Ідуть дуже жорсткі бої. Залучено чимало авіаційних підрозділів з боку противника. Працює і наша авіація. Це штурмовики, бомбардувальники, вертольоти. Винищувачі теж продовжують наші робити свою справу: їх завдання прикривати та нищити ворожу ППО”, — пояснив Ігнат.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією