Що на Херсонщині сповільнює рух підрозділів ЗСУ

4 Листопада 2022

На Херсонщині українські захисники продовжують вести наступ, але погодні умови дещо уповільнюють рух.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу, - пише Слово і Діло.

«Погода також впливає на перебіг війни. Тому коли дощовий режим включають небеса, ми від цього теж залежні. І аграрний регіон Херсонська область має багато систем, каналів, які вороги використовують як траншеї. Це трохи сповільнює рух наших військ. Але я вірю, що ми завершимо війну шляхом повної деокупації всіх українських земель», - наголосив Резніков.

Він також відреагував на інформацію про можливу втечу окупантів з Херсона. Він назвав такі провокації з боку росіян інформаційними операціями.

«Ми вважаємо, що вона (інформація про відступ окупантів у Херсоні, – ред.) несе дві складові. Перше – це елементи ІПСО, ми серйозно ставимося до будь-яких офіційних повідомлень з боку нашого ворога. Ми довіряємо лише даним нашої розвідки. Їхня звичка до актів доброї волі нам з вами давно відома», - заявив міністр.

За його словами, окупанти, ймовірно, готові тікати з Херсона, як це раніше було у Київській, Чернігівській, Сумській областях та на острові Зміїний. Однак для цього українські захисники мають спровокувати їх.

«Звичайно, я думаю, що потенційно вони готові до чергового акту доброї волі щодо лівого берега Дніпра в районі Херсона, але для цього їм знадобиться втратити певний свій потенціал завдяки діям наших ЗСУ у відповідь», - додав Резніков.

Нагадаємо, президент рф володимир путін заявив, що з тимчасово окупованого Херсона, потрібно вивезти мирних жителів. Причина – активні наступальні воєнні дії.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, збройні сили україни