На Франківщині затримали блогера, який опублікував відео обстрілу ТЕС

20 Жовтня 2022
СБУ затримала блогера, який оприлюднив відео обстрілу Бурштинської ТЕС на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє СБУ.

За даними правоохоронців, хлопець опублікував відео у Telegram-каналі, щоб збільшити кількість підписників. Відео підхопив Telegram-канал, що має мільйонну аудиторію, а вже через 7 хвилин результати обстрілів були у російських пропагандистів.

Блогер не є коригувальником і не хотів сприяти ворогу, кажуть в СБУ. «Після спілкування зі спецслужбою він усвідомив, що відео влучань можуть бути використані рф для коригування точності ударів», — зазначили у пресслужбі.

В СБУ просять не знімати та не оприлюднювати відео наслідків влучань ракет і дронів по будь-яких об'єктах. Наголошують, що соцмережі моніторять не лише російські «воєнкори», а й кадрові військові, які потім використовують інформацію з відкритих джерел для планування наступних ударів.

Нагадаємо, у березні СБУ затримала блогера, який викладав у мережу матеріали про розташування українських військових у Києві. Згодом у торговий центр, біля якого були військові, зазнав російського ракетного удару.

До слова, 19 жовтня окупанти запустили низку ракет і дронів по Україні. Так, вони вдарили по Бурштинській ТЕС. Там виникла пожежа, яку вже ліквідували. Жертв немає.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, івано-франківськ, сбу, Відео T1.ua